måndag 28 mars 2011

Agnes tipsar: Kladdkakerecept

Ok. Såhär är det, du är riktigt sugen på att baka en kladdkaka. Det händer oss alla. Men du känner att du vill krydda till det lite i tillvaron och inte köra på det gamla vanliga receptet. Så du ger dig ut på nätet för att leta efter ett gott recept.

Tyvärr kan man stöta på recept som är riktiga floppar (torra kakor), men det kan vara svårt att se när man läser receptet, här är några tips:

- håll dig undan från recept som heter saker i stil med "Lenas spröda kladdkaka" eller "God chokladkaka". För det första, en kladdkaka ska inte under några omständigheter vara spröd, den ska vara kladdig. Och för det andra så vet man aldrig om en chokladkaka blir bra. Se till att ordet "Kladd" eller "Kladdig" står med.

- bakningstiden i ugnen på en kladdkaka ska helst inte vara över 20 minuter. De bästa kladdkakorna bakas i hög temperatur på ca 14 minuter. Om du använder ett recept som råder dig till att ha kakan i ugnen 30 minuter, så kan det vara en mycket bra idé att ta ut den efter 20.

- ska ingredienserna vispas ihop poröst? Hmm, där bör du bli misstänksam. En bra kladdkaka ska v ara kompakt, inte fluffig.

Om du hittar ett recept med en kaka som verkar tveksam, torr eller tråkig men har ett fantastiskt attribut t.ex. snickersbotten eller cocostosca så gör som jag: kombinera attributet md en annan kaka! Det kan inte bli annat än succé!

Godkänt:


ICKE GODKÄNT:

1 kommentar:

Något på hjärtat? Hjärtat?